снимка pixabayНови изследвания сочат, че след около 80 години заради глобалното

...
снимка pixabayНови изследвания сочат, че след около 80 години заради глобалното
Коментари Харесай

Нови изследвания сочат, че след 80 години лятото ще е по половин година

снимка pixabay

Нови проучвания сочат, че след към 80 години поради световното стопляне, лятото ще е с дълготрайност половин година.

Учени считат, че през последните 60 години летният интервал по света се е удължил приблизително със 17 дни.   " Лятото става все по-дълго и по-топло заради световното стопляне, а зимите стават все по-кратки и по-топли ", сподели климатологът Юпин Гуан, представен от Си Ен Ен, съобщи БГНЕС.

За някои концепцията за по-дълъг летен интервал може да звучи идеално, само че удълженият летен сезон може доста да повлияе на нашето здраве, околна среда и земеделие.

Изследването твърди, че ще има повече топлинни талази и повече заболявания, пренасяни от комари, а сезонът на алергиите ще има по-дълга дълготрайност. Изследването гласи, че в случай че не се направи нищо във връзка с излъчванията на нездравословни газове и потискането на световното стопляне, до края на този век лятото може да продължи най-малко половин година.

" Ако продължим както преди, до края на века пролетта и лятото ще стартират един месец по-рано от 2011 година, а есента и зимата - към половин месец по-късно, което ще докара през 2100 лято с дълготрайност към половин година и зима по-малко от два месеца ", предизвестяват специалистите в своите проучвания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР